عوارض واریس

عوارض واریس

علاوه بر عوارض جانبی متعدد واریس، عوارض دیگری نیز ممکن است رخ دهد. این عوارض نادر هستند، اما در صورت وجود، معمولا چندین سال پس از تشخیص اولیه برای اکثر بیماران ایجاد می‌شوند. این عارضه از نظر شدت بسیار متفاوت است، اما برخی از این عوارض بالقوه کشنده هستند، مانند احتمال آمبولی ریه که به دنبال ترومبوز ورید عمقی رخ می‌دهد.

 

عوارض عدم درمان واریس

در صورتی که دارای واریس هستید و تا کنون به درمان واریس اهمیت نداده اید باید بدانید که عوارض واریس ممکن است برای شما دردسر ساز شود.

 

عوارض عدم درمان واریس

 

فلبیت

فلبیت که به عنوان ترومبوفلبیت نیز شناخته می‌شود، به التهاب وریدها اشاره دارد که ممکن است با تشکیل لخته های سخت و حساس همراه باشد. با این حال، این یک بیماری متمایز از ترومبوز ورید عمقی است و به طور قابل توجهی میزان آن کمتر است و ممکن است همیشه نیاز به درمان نداشته باشد. این عارضه معمولاً منجر به علائم پوستی مانند تورم، دردناکی، قرمزی و گرما به دلیل التهاب در ناحیه می‌شود.

 

خونریزی

به ندرت، بیماران مبتلا به وریدهای واریسی ضربه قابل توجهی را به پاهای خود تجربه می‌کنند که منجر به خونریزی از رگ پاره شده می‌شود. این عوارض واریس می‌تواند برای بیماران کاملاً هشدار دهنده باشد زیرا حجم قابل توجهی از خون می‌تواند در مدت زمان کوتاهی از بین برود زیرا خون به سمت عقب از ورید جریان می یابد. با این حال، این عارضه را می‌توان با مراقبت های کافی نسبتاً آسان مدیریت کرد. به سادگی ناحیه را بالا بیاورید و فشار محکمی به وریدها وارد کنید، که معمولاً برای متوقف کردن جریان فوری خون کافی است. این خونریزی می‌تواند با مراقبت های دارویی برای کاهش خطر خونریزی بعدی دنبال شود.

 

ترومبوز ورید عمقی (DVT)

در برخی موارد، لخته های خون می‌توانند در رگ های واریسی ایجاد شوند و منجر به عواقب جدی مانند آمبولی ریه شوند. مشخص نیست که آیا وریدهای واریسی احتمالاً باعث DVT می‌شوند یا خیر، اما این دو مطمئناً به هم مرتبط هستند. ایجاد لخته های خون در وریدهای سطحی شایع ترین است و از هر ۵ مورد آن یک مورد ممکن است به ترومبوز ورید عمقی پا تبدیل شود. اگر مشکوک به DVT باشد، ضروری است که بیمار به دنبال درمان پزشکی مناسب برای کاهش خطر آمبولیزاسیون و آسیب بیشتر باشد.

 

ترومبوز ورید عمقی (DVT) عارضه عدم درمان واریس

 

نارسایی وریدی

اگر جریان خون برای مدت طولانی مختل بماند، می‌تواند بر تبادل اکسیژن و پردازش مواد مغذی و مواد زائد تأثیر بگذارد، که به عنوان نارسایی مزمن وریدی شناخته می‌شود. این امر فرد را در معرض خطر بیشتری برای سایر عوارض قرار می‌دهد.

 

درماتیت و عوارض واریس

عوارض متعددی از واریس وجود دارد که به پوست مربوط می شود از جمله: اگزمای واریسی – منجر به قرمزی، پوسته پوسته شدن پوست در ناحیه آسیب دیده می‌شود. همچنین ممکن است برخی از تاول ها و پوسته روی پوست ایجاد شود.

لیپودرماتواسکلروز عارضه جدی تری است که منجر به سفت شدن پوست می‌شود که ممکن است رنگ آن به قرمز یا قهوه ای تغییر کند. این عارضه معمولا در ناحیه ساق پا رخ می‌دهد و اغلب غیر قابل برگشت است.

 

عوارض واریس و زخم های واریسی

زخم وریدی ممکن است در یک بیمار مبتلا به واریس ایجاد شود که دلیل آن افزایش فشار وریدی در ساق پا است. این امر در نتیجه تجمع مایع در زیر پوست رخ می‌دهد و باعث تورم ناحیه و ایجاد زخم می‌شود که معمولاً در نزدیکی مچ پا ایجاد می‌شود. در بیشتر موارد، یک جراحت کوچک مانند نیش یا خراش به دلیل جریان ناکافی خون در ناحیه، که مسئول ایجاد زخم است، باعث می‌شود که بهبودی زمان بیشتری طول بکشد. جهت درمان زخم‌های واریسی می‌بایست ابتدا رگ واریسی عامل زخم درمان شود و سپس زخم واریسی توسط درمانگر زخم ویزیت گردد و معالجه آن آغاز شود.

 

عوارض واریس و زخم های واریسی

 

جهت دریافت مشاوره رایگان درمان واریس با ما تماس بگیرید: ۰۲۱۲۵۹۱۷۸۷۸

4.2/5 - (5 امتیاز)